De App

De bieb bende heeft nu zijn eerste, eigen officiële app!

Wat de bieb bende is? Een club van vijf kinderen die er alles aan doen de geheimen van een geheimzinnige heuvel in hun dorp bloot te leggen. En dat gaat gepaard met moeilijke opdrachten, spannende avonturen en griezelige momenten. Lees alles in het boek dat binnenkort verschijnt. In de app volg jij de vijf kinderen op de voet. Ze dagen je uit, leren je dingen en laten je dingen beleven.

Weet jij alle spreekwoorden en gezegdes van Luca Littel op te lossen?

Durf jij een inzichtkaart bij Melanie Wendersteen te trekken? Nieuw zijn de Ja/Nee-kaarten, voor een duidelijk en helder antwoord op een brandende vraag.

Ga jij de uitdaging aan om alle sportvragen van Roy Leyder te beantwoorden?

Kan Sander Rijkbroek jouw nog iets interessants vertellen over het mysterieuze verleden van de wereld?

En durf jij de enge verhalen van Valerie van Hoven te lezen en te huiveren bij de verschrikkelijke weetjes over enge beesten? Nieuw is de Beesten Radar, waarmee je kunt checken of er enge beestjes bij je in de buurt zijn!

Download nu de app en beleef het avontuur van de bieb bende. Dit is nog maar het begin. Iedere maand wordt de app geüpdatet met leuke dingetjes. Ontwikkeld door BMRJ Productions: Michael en Betty Reefs. In samenwerking met Robin Jacobi.

LET OP: De gehele maand mei wordt deze app volop getest. Ook jij kunt hieraan deelnemen, door de app te downloaden en jouw bevindingen via de app door te sturen. Surf naar http://app.debiebbende.nl/feedback !

Wat heb jij over de app te zeggen? Heb je hem al gedownload? Praat dan mee erover!

Download de app!

Luca Littel

Luca Littel staat te popelen om jou te overspoelen met oude spreekwoorden en gezegdes. Ga jij de uitdaging aan en kun jij haar het juiste antwoord geven? In dit spelletje krijg je telkens tien verschillende spreekwoorden of gezegdes. Vervolgens kun je kiezen uit drie mogelijke antwoorden. Je ziet meteen of het antwoord juist in, waarna je door kunt gaan met de volgende vraag. Weet jij ze alle tien goed te beantwoorden? Dan krijg je een mooie beloning. Iedere maand worden nieuwe spreekwoorden en gezegdes toegevoegd, waardoor je steeds tien andere spreekwoorden en gezegdes kunt oefenen.

 

 

Wil je gewoon even lekker spelen met de kleding van Luca? Dat kan nu ook. Klik in het menu van Luca op het pijltje naar rechts en je krijgt een korte uitleg over dit spel. Meteen daarna kun je allerlei kledingstukken aanklikken en over Luca heen schuiven, waardoor ze er anders uit gaat zien. Laat je creativiteit de vrije loop en probeer eens de gekste combinaties!

 

 

 

 

Natuurlijk zou de app niet compleet zijn zonder een tekenprogramma. Dit vind je ook bij Luca. Je kunt kiezen uit allerlei kleurtjes, kleurplaten om in te kleuren en ga zo maar door. Hiermee kun je zelfs urenlang plezier hebben.

Stel de lijndikte in, gum je foutjes weer uit, of begin helemaal opnieuw. In volgende updates worden steeds nieuwe kleurplaten toegevoegd, waardoor je iedere maand weer een kijkje kunt nemen. Bovendien mag je je kleurplaten op de facebookpagina van De bieb bende delen, zodat iedereen jouw talent kan zien!

Naar boven

Roy Leyder

Roy Leyder houdt van sport. In zijn eigen dorp racet hij het liefst op zijn skateboard overal naartoe. Zijn vrienden kennen hem dan ook niet anders. Nu wil Roy graag weten hoeveel jij van de verschillende sporten afweet. Daarom laat hij je tien verschillende sporten zien. Aan jou de taak om het juiste hulpmiddel naar de sport toe te slepen. Meteen daarna krijg je te zien of je het goed hebt. Als je alles goed weet te beantwoorden, krijg je zelfs een leuke beloning!

 

 

 

 

Naar boven

Melanie Wendersteen

Melanie Wendersteen is een mystiek meisje. Zij bezit een gave waarmee ze in de toekomst kan kijken. Dankzij haar intuïtie kan ze voor jou een antwoord geven op brandende vragen. Wil je liever gewoon een kaart trekken, zonder er waarde aan te hechten, dan zijn haar inspiratiekaarten een prima keuze. Hier staan bijzondere teksten op geschreven, die iets meer over jou als persoon vertellen. Bovendien zijn 16 van deze kaarten geschreven door Annemarie Postma, de bestseller auteur die al een heleboel titels op haar naam heeft staan.

 

 

 


Natuurlijk kan Melanie ook een antwoord geven op vragen die niet zo 1,2,3 op te lossen zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van haar antwoordkaarten. Sluit je ogen, denk aan de vraag die je wilt stellen en trek vervolgens een kaart. De tekst die nu verschijnt, is van invloed op de vraag die jij hebt gesteld.

Natuurlijk kun je zoveel vragen stellen als je wilt. Probeer wel iedere keer alleen maar aan je vraag te denken en aan niets anders. Anders zou wel eens een kaart kunnen verschijnen, waar je niet zo blij mee bent.

 

 

 


Tot slot zijn er nog de simpele Ja Nee-kaarten. Deze kaarten kunnen snel een antwoord bieden op een vraag die je al langer dwars zit. Hiervoor moet je een vraag aan jezelf stellen waar het antwoord alleen maar JA of NEE op kan zijn. Vervolgens sluit je je ogen, denkt alleen aan die vraag en trekt een kaart. De kaarten zijn duidelijk en je weet meteen wat je te doen staat.

Iedere maand zullen er nieuwe kaarten toegevoegd worden, waardoor je telkens weer verbaasd zult staan hoe dicht het antwoord in de buurt komt van je innerlijke zelf.

 

 

Naar boven

Sander Rijkbroek

Sander Rijkbroek leest thuis in allerlei oude boeken. Hij houdt van geheimzinnige dingen en eeuwenoude, vergeten legendes. Sinds kort deelt hij die superleuke weetjes ook met jou. In de app heeft hij een heleboel van die weetjes gestopt, zodat jij iedere dag een nieuw, leuk weetje kunt lezen. De weetjes gaan over gebouwen, zoals de Egyptische Piramide, tot eilanden, zoals het Paaseiland. De weetjes zijn kort, maar krachtig. Hierdoor zie je in één oogopslag de belangrijkste feiten. Je kunt natuurlijk ook alle weetjes in één keer lezen.

 

 

 


Als je alle weetjes hebt gelezen, dan probeert Sander jouw kennis te testen met zijn Geschiedenis Quiz. Hierin stelt hij vragen over dingen die je kunt lezen in de weetjes. Steeds heb je de keuze uit drie antwoorden. Als je denkt het antwoord te weten, krijg je meteen te zien of je gelijk hebt. Uiteindelijk, als je tien vragen hebt beantwoord, verschijnt je eindresultaat. Heb je alles goed, dan ontvang je een leuke beloning.

Door een handig systeem in de app, krijg je iedere keer andere vragen te zien. Hierdoor leer je steeds andere dingen en kun je de quiz vaker doen. Iedere maand worden er nieuwe weetjes en vragen toegevoegd, waardoor dit onderdeel toch uitdagend blijft.

Met de update van 1 juli komt er een spectaculair spelletje bij Sander. Ga op onderzoek uit en graaf oude dingen op. Voel je als een echte archeoloog en word beroemd! Meer hiervoor volgt snel ;-)

Naar boven

Valerie van Hoven

Valerie van Hoven is altijd bang en het maakt niet uit of haar vrienden in de buurt zijn. Toch vindt ze het stiekem spannend om enge verhalen te horen of weetjes over enge beesten te lezen. Daarom heeft ze besloten die dingen met jou te delen. In de app kun je een heleboel weetjes over enge beesten lezen en allerlei leuke feitjes te weten komen. Wat is bijvoorbeeld een blobvis? Je kunt ervoor kiezen iedere dag een ander weetje te lezen, of gewoon alle weetjes in één keer te lezen. Valerie zal proberen met iedere update nieuwe weetjes toe te voegen.

 

 

 


Door al die dingen die je over enge beesten leest, kan het wel eens gebeuren dat er van die enge beesten bij jou in de buurt zijn. Geen nood! Pak gewoon de Beesten Radar erbij en check of er van die enge beesten bij jou in de buurt zijn. De puntjes geven aan waar ze zijn en hoe gevaarlijk ze zijn. Je kunt de snelheid van de radar instellen, zodat hij iets langzamer draait. Wees niet bang als er opeens een heleboel beestjes in je buurt zijn, deze verdwijnen soms net zo snel weer als ze verschenen.

 

 

 


Valerie houdt ervan om een eng verhaal van jou te horen. Daarom heeft ze besloten die enge verhalen te delen met anderen. Jij kunt zelf ook een eng verhaal schrijven en via de app naar Valerie sturen. Valerie leest het vervolgens en plaatst het in de app. Dit mogen ook enge gedichten zijn of superspannende verhalen! Via deze site kun je je ook verhaal opsturen, zonder de app op te starten.

 

 

 

 

 


Naar boven