Biografie

Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Hij groeide op in het zuidelijkste puntje van Nederland, Vaals. Sinds 2006 werkt hij in een speelgoedwinkel, waar hij genoeg inspiratie heeft opgedaan voor veel van zijn verhalen.

Al vanaf zijn twaalfde schrijft hij fantasy verhalen, wat resulteerde in vijf complete manuscripten en vele verhalen die nooit zijn afgerond. Pas toen hij in 2004 aan de Pabo ging studeren, begon het idee voor een kinderboek. Een verhaal dat anders moest zijn, een verhaal dat omvangrijk genoeg was voor 7 delen.

De Bieb-bende was geboren en bleef sinds 2005 groeien. Michael werkte tot 2011 aan deze serie, waarna hij besloot het eerste deel als manuscript op TenPages.com te zetten. Binnen vijf weken behaalde hij de 2000 aandelen en ging TenPages aan de slag om een geschikte uitgever te vinden.

Michael schept graag zijn eigen werelden. In de fantasy verhalen was dat makkelijk, maar voor de Legende van de Hemelrijders wilde hij ook een fictief dorp gebruiken, terwijl het verhaal zich toch in deze tijd afspeelde. Zuidbaai begon als een vaag iets, maar werd steeds duidelijker en groeide. Gedurende het hele verhaal kwamen er locaties bij, werden bossen geboren en werden er gebouwen uit de grond gestampt.

Intussen is Zuidbaai de centrale plek voor de interactieve website geworden. Op die site kunnen kinderen alles terugvinden uit het verhaal en een spannend avontuur beleven.

Naast de interactieve website, heeft Michael een Android-app ontwikkeld, die gratis is te downloaden. Hierin staan de vijf leden van De bieb bende centraal en kun je leuke, educatieve spelletjes spelen. Trek een intuïtiekaart, los spreekwoorden en gezegdes op of gebruik de Geesten Radar.

Het eerste deel van de Bieb-bende is onlangs verschenen en nu is Michael druk bezig met het vervolgdeel Duister Carnaval, wat in september 2013 moet verschijnen.

Bibliografie

- De Bieb-bende 1: De Legende van de Hemelrijders (maart 2013)
- De Bieb-bende 2: Duister Carnaval (september 2013)