De Bieb-bende 1: De Legende van de Hemelrijders

Het eerste deel van een spannende avonturenserie, vanaf 8 jaar.

Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op.

Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen.

De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met Qr-codes bij ieder hoofdstuk, gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Hyves of Twitter. Een uniek concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.

"Wat een gaaf concept! Niet alleen een super spannend en origineel verhaal, maar ook ontzettend veel diepgang door de QR-codes en inter-actieve website. Reefs snapt hoe je kinderen (weer) aan het lezen krijgt!" ~ Annemarie Postma

Uitgever Gezocht 3.0

Het is de droom van elke schrijver: je eigen boek wordt uitgegeven door een professionele uitgever. Dat kan op crowdfundingwebsite TenPages.com. Verkoop alle aandelen van jouw manuscript en je droom wordt werkelijkheid. Via TenPages.com hebben vele auteurs hun boek uit kunnen geven. Met dit boek kun jij de volgende zijn. Maurice Smit vertelt in heldere taal hoe je, ook als commerciële leek, op een succesvolle manier gebruikmaakt van de mogelijkheden op TenPages.com. Zet een succesvolle promotiecampagne op zodat jouw boek wordt uitgegeven of bepaal welke boeken worden uitgegeven door te investeren in potentiële bestsellers. Smit heeft ruim twintig jaar ervaring in sales en marketing en is ervaringsdeskundige op TenPages.com.

Michael Reefs komt in hoofdstuk 50 zelf aan het woord over zijn boek De Bieb-bende.

Koop het boek

Mijn Oma is een Engel

Het lijkt bijna onvermijdelijk. Iedereen krijgt er in zijn of haar omgeving wel mee te maken. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Een buurvrouw, een vriendin of een vage kennis. Bijna iedereen kan wel een naam noemen. Wij volwassenen weten vaak al geen raad met onze gevoelens als we horen dat onze naasten de strijd aan moeten gaan met borstkanker, voor kinderen is het dan al helemaal moeilijk.

'Jasper is naar boven gevlucht. Hij wil niet weten dat zijn lieve oma heel erg ziek is en dat de ontsteking in haar borst meer is dan een ontsteking. Dat het een tumor is. Tumor is kanker en van kanker ga je dood. Doodgaan hoort bij oude mensen. Oma is wel bijna bejaard, maar nog lang geen honderd. Nee hoor, dat oma kanker heeft is een grote leugen.' De stoere, gekke, maar vooral lieve oma van Jasper is ziek. Heel erg ziek. Ze heeft kanker. Jasper weet niet veel van kanker, maar wel dat de kans groot is dat je er dood aan gaat. De gevoelens van Jasper en het ziekteproces van oma worden afgewisseld met herinneringen aan logeerfeesten en uitstapjes. Na oma's overlijden is het verhaal niet afgelopen. Er moet veel geregeld worden voor de uitvaart. En waarom lijkt het alsof papa en mama opgelucht zijn nu oma dood is, ze hielden toch van haar?

Koop het boek

De verrekijker

Lucas krijgt een mysterieuze verrekijker van zijn opa. Al snel blijkt dat er meer aan de hand met deze verrekijker. Lucas ziet een vreemde wereld als hij erdoorheen kijkt. Een wereld die steeds dichterbij lijkt te komen. Totdat hij opeens ontdekt dat er mensen uit die andere wereld naar hem op zoek zijn, en naar de verrekijker. Lucas rent voor zijn gevolgd, vergezeld door Myrthe, een meisje die hij redt uit een uitzichtloze situatie. En plotseling...worden de twee de andere wereld in getrokken. Een geweldig avontuur is het gevolgd, dwars door vier grote tempels, door woeste landschappen en vreemde dorpen.

comments powered by Disqus

Bezoek de site