Recensie De Bieb-bende 1 op Fantasywereld.nl

Meeslepende taal

Het boek leest heel vlot met duidelijke niet te lange zinnen en een taalgebruik dat bij de leeftijdsgroep past. Door de schrijfstijl word je meegesleept in het verhaal en blijf je geboeid lezen. De beschrijvingen zijn zo spannend geschreven dat je als het ware nagelbijtend en met kippenvel zit te lezen. Het is dan ook goed dat er ook stukken in zitten over school en thuis. Dat breekt niet alleen de spanning, maar zo krijg je ook meer een band met de hoofdpersonen, waardoor het verhaal nog echter overkomt.

Het boek is een aanrader, zowel voor de lezer die het boek in één keer uit wil lezen, als voor de lezer die graag interactief met het boek bezig wil zijn. Het verhaal is heel goed uitgewerkt en leest vlot. Van het begin tot het einde weet het verhaal te boeien en je nieuwsgierig te maken. Het is een spannend en erg meeslepend verhaal waarin heel veel gebeurt. De spanning in het boek is heel goed beschreven zodat je als lezer het verhaal echt mee beleeft. De personages zijn leuk en duidelijk uitgewerkt en hebben ieder hun eigen karakter en vaardigheden. Het is een heerlijk boek om te lezen en helemaal in op te gaan. Gelukkig volgen er nog meer delen. Dat is iets om naar uit te zien.

Lees de volledige recensie op fantasywereld.nl

Gaafvoorkinderen.nl bespreekt De Bieb-bende

Sensationeel boek: zowel gedrukt als online

Zodra ik op de website www.debiebbende.nl kom en aan de hand van diverse eigenschappen bij een personage uit het verhaal kom, word ik nieuwsgierig. Ik lijk op Melanie lees ik en om eerlijk te zijn klopt dat wel een beetje. Ik surf verder over de site en kan bijna niet meer stoppen met lezen en verder klikken. Wauw, een goed begin. Dat boek van de Bieb Bende moet ik hebben. Dus klik, klik, klik en De Legende van de Hemelrijders is besteld. Niet veel later ligt hij bij de post en open ik de envelop. De cover van het boek ziet er veelbelovend uit, met een grote bijl, zwarte figuren en een roze/paarse lucht met vogels. Ik sla het boek open en stuit op een illustratie van een spannende spin, met op de pagina erna twintig zinnen over 12 mannen… ik beland nu al in het verhaal. Na een korte uitleg over de QR-codes in het boek, begin ik aan het eerste hoofdstuk. Dan dringt het pas goed tot me door dat kinderboekenschrijver Michael Reefs het echt gaaf heeft aangepakt door een boekvorm te combineren met online.

Kinderboek met tweede scherm

Aan het eind van ieder hoofdstuk kan ik door middel van QR-codes met andere lezers in contact komen en dat is cool. Ik lees hoe zij over het mysterie denken en kan online ook nog eens een educatief spelletje spelen. Ik raak na het tweede hoofdstuk echt geintrigeerd door dit verhaal en de combi van het boek en online. Ik blijf de QR-codes scannen en vind telkens weer meer informatie. Soms over locaties, dan weer een biografie van een personage. Zelfs Facebook, Hyves en Twitter worden betrokken. Dit is dus echt een kinderboek (vanaf een jaar of 9) met een tweede scherm. Stoer bedacht van de schrijver. En het mooie… De Legende van de Hemelrijders is het eerste deel uit een reeks van zeven, geschreven door Michael Reefs. Er gaat dus nog veel meer volgen (in september 2013 het tweede deel Duister Carnaval).

In het kort

Eigenlijk wil ik niet te veel vertellen over het verhaal zelf, want dit moet je echt zelf gaan ervaren. Heel kort een tipje van de sluier: er staan vijf kinderen centraal die een oeroude legende in hun dorp willen oplossen. De Man met de Bijl (die van de cover) heeft ooit een groep ridders -de Hemelrijders genaamd- vermoord. De geesten dwalen nog steeds in de heuvel van Zuidbaai rond. Door recente gebeurtenissen ontwaakt de eerste geest, die wil ontsnappen met de hulp van de Bieb-bende. Dat gaat gepaard met moeilijke opdrachten. Lees online op www.debiebbende.nl/info meer en bekijk ook de trailer.

Lees het op gaafvoorkinderen.nl

Interview banger sisters

Kinderboekenliefhebbers opgelet! Met De Bieb-bende, de legende van de Hemelrijders is een nieuw fenomeen ontstaan. Auteur Michael Reefs heeft zijn ziel en zaligheid in het verhaal gestoken en dat is te merken als je het boek leest. Maar daar blijft het niet bij. Hij heeft een originele dimensie toegevoegd aan het geheel. Wat dat is, verklappen we liever niet, in plaats daarvan vragen we liever aan de auteur zelf hoe het verhaal samen met dit unieke concept is ontstaan.

Hoe zou jij Michael omschrijven als hij een vriend van jou was?

Lees het hele interview op bangersisters.nl

Recensie De Legende van de hemelrijders banger sisters

Persoonlijk ben ik een groot fan van dit soort verhalen. Een groep kinderen heeft door wat er in het dorpje Zuidbaai gaande is. Volwassenen weten dit (onbewust) ook, maar doen aan struisvogelpolitiek. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie zien de ernst van de situatie in en sluiten een verbond als er zich angstaanjagende situaties voordoen in het dorpje. Uiteraard is niet iedereen even blij met hun beslissing. Zowel hun ouders als de bibliothecaresse verbieden hen om zich ermee te bemoeien, waardoor het een extra grote uitdaging wordt om de Hemelrijders te redden. Met gevaar voor eigen leven proberen de vijf vrienden de Man met de Bijl op afstand te houden en start een race tegen de klok.

Lees verder op bangersisters.nl

Limburgs Dagblad

SaBi's Verhalenforum

Michael Reefs (1986) woont in het zuiden van het land en schreef eigenlijk altijd fantasy verhalen. In 2005 kreeg hij echter ineens het idee voor een kinderboek en dat idee groeide alleen maar tijdens zijn opleiding aan de Pabo. Tijdens zijn stage liet hij stukjes van zijn verhaal lezen aan de leerlingen om erachter te komen wat zij graag lazen, zochten in een verhaal en bovenal wat ze leuk vonden.

Zeven delen later besloot Michael de sprong te wagen en stuurde een kopie van zijn manuscript naar Querido. Helaas paste het niet in hun fonds, maar voor Michael eindigde de reis daar zeker niet. In 2010 hoorde hij van Tenpages.com en besloot daar de sprong nogmaals te wagen.

Helaas werkte ook dat niet zoals hij hoopte, maar leerde toch een hoop van de feedback die op het verhaal gegeven werd. En in mei 2012 besloot Michael toch weer een verhaal op Tenpages.com te zetten. Hij had de promotie zorgvuldig voorbereid en alle aandelen voor De Bieb-bende vlogen binnen vijf weken de deur uit!

Inmiddels is de serie opgepakt door Zilverspoor en zal het eerste deel van de Bieb-bende; De legende van de Hemelrijders in maart 2013 in de boekhandels verschijnen! Terwijl het tweede deel al verwacht wordt in september van 2013 en deel drie in maart van 2014 en Michael het ongetwijfeld verschrikkelijk druk heeft, neemt hij toch de tijd om met SaBi’s te kletsen en een paar vragen te beantwoorden.

Dank je wel dat je aan een interview wilt meewerken Michael!

Lees de rest verder op de pagina van SaBi's Verhalenforum

Praat mee over het interview. Geef hier je mening!

Dicht erbij Centraal

Woensdag 16 mei was Michael Reefs te gast bij het radioprogramma van Marta Thomassen, Dicht Erbij Centraal, voor een telefonisch interview. Hierin vertelt hij onder andere over het verhaal van De bieb bende, de interactieve website en TenPages.com.

Beluister hier het fragment

Praat mee over het interview. Geef hier je mening!

Het Zondagsnieuws

Zondag Nieuws: Na van 1 mei tot 6 juni op TenPages.com de eerste tien bladzijden van zijn eerste jeugdboek 'De Bieb Bende' aan vele onbekende meelezers te hebben toegankelijk gemaakt, is de 24-jarige Michael Reefs uit Vaals erin geslaagd in amper één maand tijd 2010 boekaandelen à 5 euro te slijten. Hierdoor kan zijn jeugdboek nu uitgegeven worden.

Omroep Krijtland

Schrijver van kinderboek 'De Bieb-bende' Michael Reefs wordt geïnterviewd door Omroep Krijtland, de lokale omroep voor de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals. Het interview begint op 18:00 minuten.


Limburgs Dagblad

Limburgs Dagblad: Hoe kun je als 24-jarige een bestseller schrijven zonder dat deze in de schappen van de boekwinkel ligt? Michael Reefs legt uit hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

L1 Radio

Iedere schrijver hoopt dat zijn werk wordt gepubliceerd. Zoals Michael Reefs, een jonge schrijver van kinderboeken uit Vaals. Maar het is erg moeilijk om een uitgever te vinden. De jonge Michael probeert het daarom via 'TenPages.com'. Dat is een website waarop stukjes van verschillende schrijvers kan lezen. Als lezers het goed vinden, kopen ze aandelen. Als er daarvan genoeg worden verkocht, zoekt TenPages een uitgever voor de schrijver.

Beluister hier het fragment

Vaalser Weekblad